Everyday life

Gdzie kucharek sześć……czyli Agnieszka w kuchni <3

Odkąd pamiętam, gotowanie nie było moją mocną stroną. Ale, mówią, że wszystkiego można się nauczyć i w ostatnim czasie odkryłam, że pichcenie ..daje satysfakcję 😀 Wszystko zaczęło się od prostych przepisów. Mówiąc prostych, mam na myśli: kilkuskładnikowe, łatwe w wykonaniu i szybkie danie. I do tego nietuzinkowe. Tak byłoby idealnie <3 Wszystko zaczęło się od ….jedzenia bezglutenowego i przepisów które dostałam od mojej siostry i mamy, okazało się, że spełniają wszystkie moje kryteria. I do tego wyszły za pierwszym razem 🎈👑🎉 Satysfakcja naprawdę gwarantowana. A dzisiaj dzielę się przepisem na zdrową, tanią i szybką przekąskę : hummus z pieczonym burakiem. Poniżej link do strony z której zaczerpnęłam, z drobnymi modyfikacjami (okazuje się że pominięcie “egzotycznych” składników nie ujmuje nic smakowi potrawy). No i wystarczy zwykły blender ręczny. Tutaj link: https://www.agamasmaka.pl/2015/01/hummus-z-pieczonymi-burakami.html i mała uwaga: ponieważ hummus może wyglądać jak ćwikła 🤣😎😂 warto uprzedzić gości, że hummus to hummus, a nie co innego 😀

Enjoy!

Zwykła mama, żona niezwykłego męża, wdzięczna Temu na Górze za to co mam. A mam milion pomysłów na minutę i ogromny apetyt na więcej. Welcome to my place 😎

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *